Thursday, February 10, 2011

Shooting dengan Syamsul Yusof !


Semalam brader Pemenang Anugerah Pengarah Terbaik FFM ke23 Syamsul Yusof ada call aku suruh datang lokasi kat Dataran Merdeka untuk shooting cerita "Bohsia 2"..Mulanya cam malaz gak lar nak gi,yela,baru balik dari Stadium Shah Alam tengok game Malaysia vs Hong Kong..nasib baik Malaysia menang 2-0 semalam,kalo x lagi down lar aku ni..tambah pulak tengah singkat ni utk tampung duit minyak kereta yang semakin hari semakin meningkat harganya..haisshh..tapi digagahkan jugalar kesana walaupun dengan berbaju jersi Malaysia ni..

Lepas ajer makan2 kat Geng's Corner Shah Alam atau lebih dikenali sebagai Restoran Upin Ipin yang berhadapan dengan studio Les' Copaque Production,aku terus gerak ke Dataran Merdeka dengan berpandukan GPS aku..sampai ajer sana memang ramai betul orang tengah usha2 kat set pengambaran 2..celah punya celah punya celah,dapat lar aku tengok dorang tengah shooting camner..dorang tgh shooting utk scene ada sorang mamat ni xpuas hati sbb kalah race,jadi mamat ni pown amuk 1 badan nak tetak budak2 yg menang 2..dasyat giler...

Sebenarnya cerita Syamsul yusof call aku ni hanya rekaan semata2..hehe..saja kasi opening cerita gempak sikit..jangan mare yer..sebenarnya lepas makan kat Geng's Corner 2,aku terlintas nak ker Dataran Merdeka utk tengok lampu bangunan 2 bertukar2..xpenah lagi jejak kat sana sejak lampu 2 da jadi warna warni..memang nasib aku lar an,ada pulak Skop Production tengah shooting cerita "Bohsia 2" kat sana..aku boleh dikatakan hampir menjadi ekstra dalam cerita 2,ni realiti yer,bukan rekaan lagi,cuma oleh kerana aku datang terlewat sikit,jadi scene yg sebelum ni aku xder dalam kamera,so utk scene seterusnya aku pown xbole ada lar,kunk cam magic lak tadi xder pastu tetiba ada..harap2 korang paham apa yg aku merepk ni..tp mmg sadis giler r..hahaha..


ramai ajer yg usha


Syamsul tgh cek dialog "mamat yg mengamuk" 2


lighting complete untuk set pengambaran yg besar


p/s : impian aku utk tengok orang shooting filem bole dikatakan tercapai lar jugak..baru aku taw yg dorang ni juz pakai 1 camera shot only..dulu aku ingat dorang pakai camera banyak2..crew2 dorang pown kena banyak sebab nak menguruskan ekstra2 & orang2 awam yg ada kat sekeliling,dalam masa yg sama jugak,aku baru taw tugas sebenar Produksi Manager 2 mcm mana..pelakon yang tengah shooting 2 sume aku kenal,cuma xtaw nama ajer..=P



5 kritikan membina:

Nadia Zuhaida said...

nanti jumpa syamsul kirim salam tau ! :P

Kimaizura said...

nk sign... :)

Mell said...

ceyh bru nk bangga de blogger jumpe syamsul yusof . adei . cool dpt tgk crew skop shooting . org wat filem mmg slalunye gne 1 camera sbb tu filem dipanggil Single Camera Production . hehehe . just sharing :) peace yaww

Mimie said...

Asal tak cakap kalu gitu aku teman ko g tgk bola..hahahaha..boleh tgk symsul skali.. :)

HeiYzZ RoSLaN said...

cik nad : kirim kirim =P
kimaizura : gay giler..hahaha
Mell : owr..tq2..2 lar,baru nak blajar2 berproduksi ni..=)
mimie : alaar..asal x cakap..bole kita gi berdua..haha..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger | Printable Coupons